01 september 2020 
2 min. leestijd

Waarom een zit sta bureau kopen?

Waarom een zit sta bureau kopen?

Op steeds meer kantoren in ons land wordt gebruik gemaakt van zit sta bureaus. Als u veel op dit soort locaties komt, heeft u zich misschien wel eens afgevraagd of dit een modetrend is die op een gegeven moment zal overwaaien of dat hier een rationele gedachte achter zit. Het laatste is het geval. We zullen u uitleggen waarom het een goede keuze is om een zit sta bureau te kopen.

Ergonomisch en dynamisch werken    

Jarenlang werd een staand beroep gezien als zwaar en ongezond. Veel recente onderzoeken hebben echter uitgewezen dat langdurig zittend werken eigenlijk ook niet helemaal het beste alternatief is en ook tot veel lichamelijke klachten kan leiden. Dit is zeker het geval als er geen goed kantoormeubilair is waarachter een goede (lees: ergonomische) zithouding kan worden aangenomen. Veel chronische lichamelijke klachten ontstaan in arbeidssituaties. Klachten als RSI worden bijvoorbeeld voornamelijk veroorzaakt door eenzijdig werk in een verkeerde houding.

 

Een in hoogte verstelbare stoel en bureau is uiteraard een stap in de goede richting maar het is goed om te realiseren dat dit helaas een te klein stapje is om alle mogelijkheden om op een gezonde manier op kantoor te werken te benutten. Naast ergonomisch moet hiervoor ook dynamisch gewerkt worden. Het bureau moet hiervoor nóg een stukje verder omhoog en de stoel moet even aan de kant worden geschoven.

Waarom de termen “zittend- en staand beroep” vervagen met een modern bureau

Zit sta bureaus zijn moderne kantoorvoorzieningen die het dynamisch werken bevorderen. Het gebruik van dit soort bureaus bieden volop mogelijkheden om zowel zittend als staand te werken. Door deze houdingen te combineren, kunt u de kans op lichamelijke klachten door te lang in dezelfde houding te zitten of langdurig te staan, aanzienlijk verkleinen. U bent door het combineren van uw houding meer in beweging maar hoeft hiervoor niet de aandacht op uw werk los te laten. Het tegendeel is hierin zelfs het geval.

In het verleden moesten mensen wel eens hun werkplek verlaten om met behulp van een wandelingetje het stramme gevoel van hun spieren even weg te nemen. Daarnaast merken ze (als gevolg van het langdurig zitten) dat ze moeite hadden om hun gedachten op hun taak te houden. Dit wandelingetje is niet meer nodig door eenvoudigweg in een staande houding het werk voort te zetten. De focus op de opdracht zal alleen maar toenemen omdat u uw lichaam niet belast met het langdurig in dezelfde werkhouding te zitten!

U snapt wel dat termen als “zittend- en staand beroep” langzaam maar zeker vervagen uit onze samenleving omdat steeds meer mensen de voordelen zien en ervaren van een modern bureau waarachter zowel zittend als staand gewerkt kan worden.

Zit sta bureau als onderdeel van het slim inrichten van een kantoor

Gezond werken is dus het resultaat van een mix tussen een ergonomische en dynamische werkhouding. Een zit sta bureau kan dan ook gerust gezien worden als belangrijk onderdeel van het slim inrichten van een kantoor. Als u ook interesse heeft in deze moderne kantoortoepassing kunt u bij Slimkantoorinrichten.nl terecht. Dit bedrijf doet zijn naam eer aan met het aanbieden van een veelzijdig aanbod in zit sta bureaus. Wij helpen u aan het juiste zit sta bureau voor uw kantoor.

Bekijk hier de zit sta bureaus die wij verkopen in onze webshop. Uiteraard kunnen we u ook adviseren welke bureaus de beste keuze is voor uw project.

Over de schrijver
Reactie plaatsen