07 september 2020 
2 min. leestijd

Thuiswerkplek. Een kleine business case

Thuiswerkplek business case

Veel ondernemers zijn best bereid om hun medewerkers thuis te laten werken maar vinden de investering hiervoor te hoog. Behoort u ook tot deze groep ondernemers?

Laat u dan verrassen door deze business case waarin we inzichtelijk maken dat deze investering lang niet zo hoog is als u denkt. Het tegendeel is zelfs het geval!

Thuiswerken bespaart geld voor uw bedrijf

U zult merken dat het zeker de moeite waard is om even de tijd te nemen om deze business case door te nemen…………

We gaan uit van de volgende situatie:

  • Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) woont een werknemer gemiddeld zo’n 23 kilometer van zijn werkplek.
  • Volgens loonwijzer.nl maakt een gemiddelde Nederlander die op de arbeidsmarkt actief is € 0,32 per kilometer aan reiskosten als deze persoon met de auto naar het werk komt.
  • Volgens Juridisch Dienstverlener DAS, mag een werkgever reiskosten inhouden (aftrekken van de reiskostenvergoeding) als er de keuze wordt gemaakt om geheel of gedeeltelijk thuis te werken. Voor de volledigheid is het goed om aan te geven dat dit wel CAO afhankelijk is.

Onze business case thuiswerkplek inrichten:

Als uw werknemer 1 dag zou thuiswerken, dan bespaart u 46 km per thuiswerkdag ( 2 x 23 km er is immers sprake van een retour).

Kilometerbesparing in een kwartaal: 46 km x 13 dagen = 598 km.
Jaarlijkse kilometerbesparing: 598 km x 4 kwartalen = 2392 km.
Jaarlijkse besparing in kosten: 2392 km x € 0,32 reiskosten = €765,44 per jaar.

De inrichting van een thuiswerkplek gaat gemiddeld zo’n 5 jaar mee:

De totale besparing wordt dan €765,44 x 5 = €3827,20

Als u weet dat Slimkantoorinrichten.nl een volledig ergonomische thuiswerkplek (met een elektrische bedienbare zit-sta bureau en een ARBO goedgekeurde bureaustoel) voor een totaalprijs van slechts €699 euro (excl. BTW) aanbiedt, is de keuze snel gemaakt!

De kosten voor een thuiswerkplek zijn dus snel terugverdiend!

Werkkostenregeling en thuiswerken

Een thuiswerkplek kan verstrekt worden volgens de regels van de werkkostenregeling (WKR). Voordat een werkgever overgaat tot het inrichten van de werkplek, doet hij of zij er verstandig aan om een thuiswerkovereenkomst met de werknemer af te sluiten. Hierin worden de afspraken met betrekking tot het thuiswerken schriftelijk vastgelegd. (bron: ARBO-online).

Indirecte opbrengsten van het gebruik maken van een thuiswerkplek

Naast de cijfermatige (lees: financiële) voordelen van het ter beschikking stellen van een thuiswerkplek, zijn er ook een aantal indirecte opbrengsten te benoemen. Diverse onderzoeken hebben immers uitgewezen dat medewerkers die meer inspraak hebben op hun arbeidsomstandigheden zich prettiger voelen bij uitoefenen van hun functie. Volgens de onderzoeken zullen de werktevredenheid, motivatie én de productiviteit toenemen als een medewerker voor een deel zelf kan bepalen waar, wanneer en op welke manier de werkzaamheden worden uitgevoerd.

De keuze is aan u…….

Heeft u interesse om eens vrijblijvend na te gaan welke voordelen het inrichten van een thuiswerkplek voor uw bedrijf heeft? Neem dan gerust contact met ons op om dit na te gaan. De medewerkers van Slimkantoorinrichten.nl helpen u graag verder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen