25 november 2019 
4 min. leestijd

7 tips voor het inrichten van uw kantoor!

Het inrichten van een kantoor is geen gemakkelijke klus. Wat vinden uw werknemers en uzelf leuk? Vaak verschillen de meningen van werknemers ook nog eens van elkaar, dus is het belangrijk dat uw kantoor voldoet aan verschillende verwachtingen. Vindt u het lastig om een juiste keuze te maken bij het inrichten van uw kantoor? Wij helpen u hier graag bij door middel van het geven van 7 tips. Deze zullen u wellicht in de goede richting wijzen om een keuze te maken voor uw kantoorinrichting.

Een interieur dat bij uw bedrijf past

Bent u een bedrijf met veel jonge medewerkers? Dan zullen de meesten van hen de voorkeur geven aan een modern kantoor. Heeft u met name vrouwen in dienst? Dan is een kantoor met veel accessoires wellicht een goed idee. Uiteraard zijn er per leeftijdscategorie veel verschillen, maar de eerste stap voor een kantoorinrichting is bepalen wat voor stijl u wilt toepassen. Kiest u voor modern, ouderwets of juist een groen kantoor? De inrichting is belangrijk voor de eerste indruk van medewerkers en eventuele klanten die over de vloer komen, het zegt namelijk een hoop over uw bedrijf. De eerste tip is daarom ook het bepalen van de stijl van het kantoor.

Een vloer is belangrijk

Wist u dat er een vloer een hele andere sfeer kan geven in het kantoor. Tapijt oogt vaak heel warm, maar het nadeel hiervan is dat er vaak veel stof in blijft hangen. Een laminaat, houten of parket vloer zijn er in tal van verschillende kleuren en soorten. Hier zal wellicht altijd een vloer tussen zitten die bij uw kantoor past. Heeft u ook wel eens nagedacht over een mooie coatingvloer voor op kantoor? Dit oogt heel modern en ziet er lekker fris uit. Dit kan een enorme toevoeging zijn voor uw kantoorpand!

Maak het persoonlijk

Kent u uw personeel goed? En hoe zit het onderling met de werknemers? Veel personen vinden dat privé en werk gescheiden moet blijven, maar dat een leuke familiefoto op bureaus wel van toegevoegde waarde is! Zo kunt u collega’s beter kennis laten maken met elkaar. Een leuke fotolijst of een fotowall aan het bureau maakt het net iets gezelliger een persoonlijker.

Denk aan de lichamen van uw werknemers

Maakt u het ook veel mee? Werknemers die naar de fysio gaan in verband met rug of nekklachten? Mensen met een zitten beroep hebben hier heel vaak last van en gaan daarom naar de fysio om het weer los te maken. Maar wat nou als ook de werkplekken aangepast kunnen worden zodat deze klachten wellicht minder vaak voorkomen? Tegenwoordig zijn er hele goede ergonomische bureaustoelen beschikbaar die voor mensen met een zittend beroep uitermate geschikt zijn. Wat sinds kort ook gebeurt is dat er zit/staan plekken gecreëerd worden voor de afwisseling. De bureau’s kunnen dan zover omhoog gezet worden dat men een tijdje staand kan werken. Dit is heel goed voor het lichaam om even wat verandering aan te brengen in plaats van 8 uur lang dezelfde houding aan te nemen. Tegenwoordig hoort of leest u waarschijnlijk ook veel over flexibele werkplekken. Iedereen heeft een bureau, maar daarnaast zijn er verschillende ruimtes/stoelen/tafels waar aan gewerkt kan worden zodat werknemers ook hier afwisselend kunnen zitten. De flex werkplekken zijn niet alleen goed voor het lichaam, maar hier kunnen uw werknemers ook weer andere inspiratie opdoen doordat ze in een andere ruimte zitten.

Zorg dat er naast werk nog een activiteit te doen is

Heeft u weleens gehoord dat er pingpong tafels, voetbaltafels, dartborden of andere activiteiten bij bekenden of familieleden op het werk aanwezig zijn? Wij in ieder geval wel. Dit komt namelijk steeds vaker voor en geeft een momentje ontspanning aan werknemers. Verder is het goed voor de band tussen alle collega’s, want alleen maar samenwerken zal de band niet heel erg versterken. Leuke dingen doen zoals teamuitjes, vrijdagmiddagborrels, maar ook het spelen van spelletjes zoals pingpong tafelvoetbal of darten zorgen ervoor dat er een onderling band ontstaat. Een volgende tip bij het inrichten van het kantoor is dan ook om rekening te houden met ontspanningsmomenten die werknemers nodig hebben in de pauze’s of na het werken. Houdt hierbij wel rekening met het soort ontspanning dat bij de leeftijd en stijl van uw werknemers past.

Een groen kantoor voor een beter milieu

In deze tijd wordt er steeds vaker aan het milieu gedacht. We willen natuurlijk de aarde goed achterlaten voor onze nakomelingen. Daarnaast staan bedrijven die duurzaam zijn vaak goed aangeschreven, zij willen graag iets in de maatschappij bijdragen. Een groene plant in het kantoor, of een klein plantje op ieder bureau maakt een kantoor al een stuk sfeervoller. Maar als we kijken naar het duurzame aspect kunt u misschien een aantal tweedehands spullen inslaan? Er zijn een hoop leuke bureau, kantoorkasten of accessoires tweedehands verkrijgbaar. Ook led verlichting is een onderdeel van duurzaam ondernemen. Als u buiten een groene inrichting ook nog groen te werk gaat door middel van papier besparen, afval scheiden, etc. dan zal dit een positief effect geven op uw organisatie.

Neem er de tijd voor

Het inrichten van een kantoor hoeft niet binnen 1 dag gebeurd te zijn. Zodra u bepaald hebt wat voor stijl u wilt kunt u altijd later nog de accessoires toevoegen. Kies bijvoorbeeld eerst de goede vloer uit, met het juiste meubilair en wat leuke schilderijen of canvasdoeken voor aan de muur. Als dat allemaal geregeld is kunt gaan kijken waar en wat voor accessoires hier leuk bij passen. Een interieur stylist kan dit al van tevoren bepalen, maar voor mensen die hier geen ervaring mee hebben is dit een stuk lastiger. Neem daarom de tijd en maak geen overhaaste beslissingen. Een kantoor inrichten is niet iets wat u maandelijks opnieuw gaat doen namelijk.

Hopelijk hebben wij u verder geholpen bij het inrichten van uw kantoor. Vindt u het nog steeds lastig om een begin te maken? Informeer dan eens bij uw werknemers wat zij met de inrichting zouden doen, wellicht helpt dit u ook verder. Wij wensen u in ieder geval veel succes met het inrichten van het kantoorpand!

Over de schrijver
Reactie plaatsen